Bahçeşehir Üniversitesi’ne Büyük Ödül

TİM’in “Türkiye’nin 500 Büyük hizmet İhracatçısı” araştırmasında ödüller dağıtıldı. Eğitim dalında ihracat şampiyonu Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ödülünü Başbakan Yıldırım’dan aldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırması kapsamında Türkiye’nin hizmet ihracatı şampiyonları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ödüllendirildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı ödül töreninde Bakanların yanı sıra farklı sektörlerden liderler de hazır bulundu. Gecede 11 sektörde ilk üçe giren firmalara ödülleri verildi. Eğitim alanında ihracatın en büyük ödülünü ise Bahçeşehir Üniversitesi, Başbakan Yıldırım’ın elinden aldı.

Başbakan Yıldırım’dan ihracatçılara övgü

Başbakan Binali Yıldırım ödül töreninde yaptığı konuşmada hizmet işinin akıl işi olduğunu belirterek, “Akıl teri ile para kazanmayı daha fazla artırmalıyız. Gelişmenin yolu bu. Ülkemizi dünyanın her tarafında tanıtan ihracatçılarımıza hükümetimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Eğitim dalında Türkiye’nin ihracat şampiyonu Bahçeşehir Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise “Türkiye’de yabancı öğrenci son beş yılda 5 kat artış gösterdi. Şu an 90 bine yakın uluslararası öğrenci ülkemizde eğitimine devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise her beş öğrenciden biri uluslararası öğrenci. Bu rakamları çok daha yukarılara çekmeliyiz. Bir yabancı öğrencinin Türkiye’ye yıllık bıraktığı para 40 bşn dolar. Biz eğitim ihracatı yaparken kültürümü de transfer ediyorum. Amacımız Türkiye’yi tanıtmak, anlatmak ve hizmet etmek” dedi.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor