“Eğitim Kurumlarının Yurt Dışına Açılması Bir Zorunluluktur”

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • “Eğitim Kurumlarının Yurt Dışına Açılması Bir Zorunluluktur”

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ABD’de üniversite açmanın gurur verici bir şey olduğunu belirtti ve ekledi; “Türkiye’deki Eğitim kurumlarının yurt dışına açılmaları gerekir. Bunu dünyanın başkentinde gerçekleştiren Enver Yücel’in başarısını desteklememek mümkün değil. Her zaman başarılı işler yapıyor ve ona en içten tebriklerimi sunuyorum.”

zeynel_abidin_erdem

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu açılış törenindeki konuşmasına, vizyonu için ve BAU Washington Kampüsün’de bu önemli hizmete hayat veren BAU Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’e en iyi dileklerini ve selamlarını yollarak başladı.

9 yıl önce Washington’da açılış törenini yaptıkları okul sonrası destek merkezinin artık bir üniversite haline geldiğini ekledi.

ABD Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Maureen McLoughlin, BAU Washington Kampüsü’nün açılışının eğitim alanında iki ülke arasındaki bağın önemini vurguladığını söyledi.

Bugünün dünyasında kaliteli eğitim ve kültürel işlemin çok önemli olduğunu vurguladı ve eğitim yatırımlarının bu tür ülkeler arasındaki bağı güçlendirmeye yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.

ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi James Jeffrey, bugün kendisi için çok önemli bir gün olduğunu belirtti ve bu açılışa katılmanın kendisi için ne kadar gurur verici olduğunu söyledi.

Son olarak, Türkiye ve ABD arasındaki kültürel ilişkilerin aşırı önemine değindi.

” Ulus Devletlerin Bazı Kitapları Nükleer Silahların daha tehlikeli ‘

Brüksel – Bahçeşehir Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, dünyadaki bazı ulus devletlerinin müfredatlarının taraflı olmasının bir nükleer silahtan daha kötü yorumladığını söyledi.

Yücel, sürdürülebilir barış ortamının olması için bizim çocuklara bir arada yaşama kültürünü vermemiz gerekir dedi.

Tüm dünyadan konuşmacıların yanı sıra, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel de, Avrupa Parlamentosu’nda ” Ülkeler arası Köprüler ” paneline katıldı.

Ayrıca sadece Orta Doğu’nun toplumlarla sürtüşmesi olmadığını fakat Avrupa ülkelerinin de farklı kültürler ve uygarlıklar ile yaşamada sorunları olduğunu sözlerine ekledi.

Yücel “teknoloji sayesinde küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz, herkes birbirine köprüler ile bağlı ama köprülerin içeriğinin dayanıklı olmadığını belirtmektedir.

Eğitimin amacı, sadece bilim ve teknolojiyi iyileştirmek olmamalıdır.

“Bana göre çocuklarımıza birlikte yaşama kültürünü enjekte etmeliyiz. Çocuklar masum doğdu, ama bize ne oldu? Neden birbirimizle birlikte olamıyoruz?  Bugün özellikle üretilebilen yerlerde, nükleer silahsızlanma konusuna gidiyoruz. Benim için dünyada nükleer silahlardan daha tehlikeli kitaplar vardır. Birçok ulus devletlerin ders kitaplarını incelerseniz, kardeşlik hakkında iyi bilgi olmadığını göreceksiniz. Biz çocuklara farklı şeyler öğretiyoruz. “


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor