“Göçmenlerin Eğitimleri Önceliğimiz Olmalı”

Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Global Approaches to Global Challenges” konferansının ilk ayağı BAU Berlin Kampüsü’nde yapıldı. Açılış konuşmasını BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’in gerçekleştirdiği konferansta Sandra Scheeres (Berlin Education and Science Minister), Prof. Dr. Petra Stanat (Humboldt-Universitat zu Berlin), Doç. Dr. Selçuk Şirin (New York Üniversitesi), Dr. Brit Oppedal (Norwegian Institute of Public Health), Prof. Dr. Nilüfer Narlı (BAU), Doç. Dr. Serap Özer (BAU) ve Prof. Dr. Süheyla Schroeder (BAU) birer konuşma gerçekleştirdi. Konferansta altı çizilen konu, dünyada sayısı her geçen gün artan göçmen nüfusu ve göçmenlerin eğitim problemi oldu.

Dünyada göçmen ve sığınmacıların sayısında büyük artışlar yaşandığına dikkat çeken Enver Yücel, Birleşmiş Milletler verilerine göre bugün tüm dünyada yaklaşık 214 milyon uluslararası göçmen olduğu bilgisini verdi. Göçmen sayısının son 10 yıl içerisinde yüzde 40 artış yaşadığını ve bunun ülkelere güvenlik, eğitim ve kültürel yapı başta olmak üzere pek çok alanda sorun yarattığını belirten Enver Yücel; “Kuşkusuz hem devletler hem de toplumlar bu sorunlara çözüm geliştirmek için çaba gösteriyor. Ancak göç olgusunu yalnızca sorun olarak görmek büyük bir hata olur. Göçü tüm yönleriyle ve yeni gelişmelerin ışığında yeniden masaya yatırmak zorundayız” dedi.

“GÖÇÜN YARATTIĞI FIRSATLARI GÖRMELİYİZ”

Göç konusunda tehditlerin fırsata çevrilmek zorunda olduğunu işaret eden Enver Yücel, Avrupa’daki Türk göçmenlerin sayısının açık ara en fazla olduğu ülkenin Almanya olduğunu söyledi. Yücel, “Göç her zamankinden daha küresel bir sorun. Göçmenler gittikleri ülke ve toplumlara olumlu katkılarda bulunurlar. Nitekim bunun en somut örneklerini Almanya’da görebiliriz. Misafir işçi olarak Almanya’ya gelen Türk vatandaşları, Avrupa’nın sanayisine, bilimine, sosyal gelişimine ve kültürüne olumlu katkılarda bulunmuşlardır. Ancak şimdi yeni kuşak göçmenleri daha iyi koşullarda eğitmek zorundayız. Farklı kültürlerden gelen kişilerin sorunsuz ve etkileşim içinde bir arada yaşama olasılığı sahip oldukları eğitim seviyesine bağlıdır. Birlikte yaşama kültürünü ancak eğitimle sağlayabilirsiniz. Bu yüzden bir eğitim kurumu olarak Almanya’daki eğitim yatırımlarımıza hız veriyoruz” dedi.

“ALMANYA’DA FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ KURACAĞIZ”

Almanya’nın başkenti Berlin’de konuşan Enver Yücel, BAU Berlin Kampüsü’nün yanı sıra Almanya’ya yeni eğitim yatırımları yapacağının ilk müjdesini de verdi. Berlin’e fen ve teknoloji lisesi kuracaklarını söyleyen Enver Yücel, “BAU olarak Berlin’de bir kampüsümüz var. Ancak bunu Alman yasalarına uyumlu uluslar arası bir üniversite haline getireceğiz. Bir diğer çabamız da Almanya’ya bir lise kurmak. Fen ve teknoloji ağırlıklı bu lisenin tüm Avrupa’ya örnek olacağını düşünüyoruz. Fakat bu konudaki talebimiz vizelerin bir an önce kaldırılması” dedi.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor