“Marka Yaratmazsak Arzu Ettiğimiz Seviyeye Gelemeyiz”

Global markalar yaratmak ve Türk markalarına sektörel ve akademik anlamda katma değer sağlamak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hayata geçirilen “BAU Branding Innovation(BBI)”‘ın tanıtım toplantısında konuşan Enver Yücel “Katma değeri yüksek ekonomiye geçişin temel göstergelerinden biri de şüphesiz ki markalaşmadır. Marka yaratamazsak, arzu ettiğimiz seviyeye gelmemiz mümkün değildir. Üniversite olarak yenilikçi ve girişimci projeler üretmeyi ve iş dünyası ile yakın ilişki içerisinde olmayı çok önemsiyoruz” dedi.  

Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) hayata geçirdiği Türkiye’nin “ilk markalama merkezi” olan “BAU Branding Innovation (BBI)” ile Türkiye ekonomisine lokomotif olacak global markalar yaratmak ve Türk markalarına sektörel ve akademik anlamda katma değer sağlanması amaçlanıyor.

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, markalama merkezinin tanıtımı için Beşiktaş Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenen törende, üniversitelerin, eğitimin yanında eğitim-ekonomi ilişkisini harekete geçirecek alanlara da yatırım yapması, sektör ve firmalara yön vermesi gerektiğini söyledi.

Üniversite ve ekonomiye yön veren firmaların, sadece ürün bazında değil sosyal bilimler alanında da girişimci ve inovatif olması gerektiğini belirten Yücel, “Katma değeri yüksek ekonomiye geçişin temel göstergelerinden biri de şüphesiz ki markalaşmadır. Marka yaratamazsak, arzu ettiğimiz seviyeye gelmemiz mümkün değildir. Üniversite olarak yenilikçi ve girişimci projeler üretmeyi ve iş dünyası ile yakın ilişki içerisinde olmayı çok önemsiyoruz” dedi.

Yücel, merkezin üniversitelerinde kurulmasından dolayı gururlu olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

“Markalara akademik ve sektörel anlamda katma değer sağlayarak, markalama bilincini artırmayı ve ülkemizin yüksek bir ekonomiye geçişini hızlandırmayı hedefleyen bu merkez, uygulamalı markalama araştırmalarına öncülük edecek ve markalama becerileri kazandırmak için yurtiçi ve yurtdışından uzmanların oluşturduğu eğitim programları sunacak. Türkiye’de global markalar yaratmak amacıyla, uluslararası ölçekte profesyonelleri, uygulamaları projeler etrafında bir araya getirecek olan merkezdeki marka yönetimi, marka değeri ölçümü, marka konumlandırması, yeniden konumlandırma, marka söylemleri ve öyküleri geliştirilmesi gibi çalışmalarda bulunacak.”

enver-yucel-fendi

BBI açılışına, moda sektörünün öncü ismi Anna Fendi de katıldı.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor