“Savaşlar Tankla Tüfekle Değil, Ancak Eğitimle Kazanılabilir”

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • “Savaşlar Tankla Tüfekle Değil, Ancak Eğitimle Kazanılabilir”

Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk-Amerikan ilişkilerine yönelik araştırmalar yapacak olan yeni düşünce kuruluşu Küresel Politikalar Enstitüsü’nün (Global Polcy Institute) açılışında bir konuşma yapan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel: “Savaşlar Tankla tüfekle değil, ancak eğitimle kazanılabilir” dedi.

“SAVAŞLAR TANKLA TÜFEKLE DEĞİL; ANCAK EĞİTİMLE KAZANILABİLiNİR”

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington D.C.’de kurulan ve Türk-Amerikan ilişkileri ve Türkiye odaklı çalışmalara imza atarak Türkiye’nin ABD’deki sesi olmayı amaçlayan Küresel Politikalar Enstitüsü’nün açılış töreni, birçok diplomat, akademisyen, düşünce kuruluşu temsilcisi ve Amerikan medya temsilcisinin katılımıyla Ulusal Basın Kulübü’nde düzenlendi.

“HİÇ BİR MEDENİYET ÖLDÜRMEYİ EMRETMEZ”

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, insanlığın kendi içinde verdiği savaşı tankla tüfekle değil, ancak ve ancak eğitimle kazanabileceğini belirterek eğitimin önemine birkez daha dikkat çekti. Dünyanın bügünkü geldiği noktada teknolojiden tıp bilimine, uzay çalışmalarından iletişim teknolojisine kadar birçok önemli gelişmenin yaşandığını belirten Enver Yücel, “İnsanlık çok önemli gelişmeler kaydetti. Ama bir şeyi yapamadık; gönül köprülerini kuramadık. Birlikte, barış içinde farklılıkları, bizden olmayanı dışlamadan, hoşgörü içinde birlikte yaşamayı başaramadık. Paris’ten North Carolina’ya, Nijerya’dan Uzak Doğu’ya uzanan bir coğrafyada yaşanan çatışmalar pek çok insana “Medeniyetler Çatışması Tezini” anımsattı. Oysa medeniyetler çatışmak zorunda değil. Bütün medeniyetler insanlık içindir ve insanlığın huzurunu, mutluluğunu ister. Ne North Carolina’daki 3 genç ne Paris’teki dergi çalışanları ne de dünyanın dört bir köşesindeki binlerce insan ölmek zorunda. Biliyoruz ki hiç bir medeniyet öldürmeyi emretmez” dedi. 

“DEMOKRATİK DEĞERLERİN KUTSALLIĞINA İNANAN YENİ NESİLLER YETİŞTİREBİLİRİZ”

İyi bir eğitimle daha güzel bir dünya kurulacağına inandığını belirten Yücel, “Barış ve hoşgörü dolu bir dünyaya inanan nesiller yetiştirebiliriz. Farklılığı bir tehdit değil, zenginlik olarak gören, modern çağın iletişim teknolojilerini nefret değil, barış söylemini yaymak için kullanan, kendinden olmayanın kutsalına, demokratik değerlerin kutsallığına inanan yeni nesiller yetiştirebiliriz. İnsanlığın kendi içinde vermekte olduğu bu savaşı tankla tüfekle değil, ancak ve ancak eğitimle kazanabilir” dedi.

KÜLTÜRLER ARASI İLETİŞİMİN YOLU YENİ FİKİRLER ORTAYA ATACAK MEKANİZMALAR

Kültürler arası iletişimle, inançlar arası dialogla, toplumlar arası bilgi alışverişiyle o hep hayalini kurduğumuz barış ve hoşgörü dolu dünyayı kurabılırız. Bunun da yolu yeni fikirleri ortaya çıkaracak mekanizmalar kurmaktan geçiyor. İşte bu çerçevede düşünmeye en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemeçte, buna hizmet edeceğini ümit ettiğim düşünce kuruluşu olan Küresel Politikalar Enstitüsü’nün açılışının bir parçası olmaktan duyduğum gurur ve mutluluğu ifade etmek isterim. Bu hedeflere ulaşmanın arzu ve isteği sürdüğü müddetçe, bu tür düşünce kuruluşlarının şahsım ve üniversitem olarak yanında olacağımı da ifade etmek isterim.

 

 

 


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor