Teknoloji Desteği ile Eğitimde Fırsat Eşitliği Dönemi

Bu yıl “Geleceğin Eğitimini Tasarlıyoruz” temasıyla düzenlenen 25. Uğur Okulları Kurucular Toplantısı gerçekleşti. Toplantının içeriği ve yeni eğitim öğretim sezonunda yapılacak projeler hakkında konuşan Enver Yücel önümüzdeki eğitim öğretim yılında ‘’Uğur Raunt’’ adıyla yeni bir ürün ortaya çıkaracaklarını ve bu ürünün eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda önemli bir adım olacağını dile getirdi.

Haberin videosu

Bu yıl “Geleceğin Eğitimini Tasarlıyoruz” temasıyla düzenlenen 25. Uğur Okulları Kurucular Toplantısı, Türkiye genelindeki 125 okulun kurucu ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Oldukça yoğun bir gündemden oluşan toplantıda Uğur Okulları’nın yenilikçi ve kariyer odaklı eğitim sisteminin geleceği ve Türkiye’deki eğitim anlayışını yeniden düzenleyecek yeni atılımlar konuşuldu. Toplantının içeriği ve yeni eğitim öğretim sezonunda yapılacak projeler üzerine konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel önümüzdeki eğitim öğretim yılında ‘’Uğur Raunt’’ adıyla yeni bir ürün ortaya çıkaracaklarını ve bu ürünün eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda önemli bir adım olacağını dile getirdi. Uğur Raunt’un dünyanın eğitim teknolojisi içeriği anlamında en iyisi olacağını belirten Yücel, ‘’Bu ürünü ilk kez burada açıklıyorum. Uğur Raunt ile öğrencinin yapamadığı, öğrenemediği konuları teşhis ederek tedavi yöntemlerinin neler olabileceğini bilimsel verilerle değerlendiren, uzaktan öğretim yapan teknoloji içerikli bir ürün elde edeceğiz’’ dedi ve bu ürünü gerek Uğur Okulları’na gerek başka okullara giden her öğrencinin rahatlıkla alabileceğine dikkat çekti.

48 SENELİK TECRÜBE
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları için yeni bir miladın başladığını söyleyen Enver Yücel, 48 yıl önce Uğur Dershaneleri ile eğitim öğretim hayatına başlayan kurumlarının bugün kolejleri ve üniversitesiyle büyük bir eğitim grubu haline geldiğini belirtti. Yasal çerçevelerden dolayı bu sene Uğur Dershaneleri’nin dönüşümünün başlangıç yılı olduğunu dile getiren Yücel, ‘’Bu yıl, Uğur Okulları’na adım atmamızın ilk yılı olacak. Anaokulundan üniversiteye kadar uzanan bir eğitim öğretim oluşumunun temellerini atıyoruz’’ dedi.

‘BUGÜNÜN DEĞİL GELECEĞİN OKULLARI’
Uğur Okulları’nın sadece maddi kaynaklara öncelik veren bir kurum olmaktan ziyade öncelikli olarak Türkiye’nin sorunlarına eğilen sevgi, barış, huzur, güvenlik dolu ve gelişime kalkınmaya alt yapı oluşturacak yarının beşeri sermayesini üreten okullar olacağını dile getiren Enver Yücel, ‘’Bu okullar bugünün değil geleceğin okulları olacaktır’’ diye konuştu. ‘’Biz, iletişim becerileri, yaşam kültürü, fen, teknoloji, matematik ve bunun yanına sanatı da katarak Türkiye’nin gurur duyabileceği bir okullar zinciri oluşturmaya çalışacağız’’ diyen Yücel, bu okulları ülkenin belli bölgelerinde değil her tarafında açmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Hedeflerinin Türkiye’de okumak isteyen her öğrenciye ulaşmak olduğunun altını çizen Yücel, ‘’Köylere kadar gidip bu öğrencileri bulacağız. Geleceğin Türkiye’sini inşa ederken ona en büyük değeri katan sermayeyi biz üretmiş olacağız’’ diyerek sözlerini noktaladı.

’ÖNCELİKLE YABANCI DİL EĞİTİMİNE ÖNEM VERECEĞİZ’
Toplantıda konuşmasını yapan Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak Türkiye genelindeki 125 okullarında öncelikle iyi insan yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. ‘’Hukukun üstünlüğünü savunan, dünya vatandaşı olan, iyi yabancı dil bilen donanımlı insanlar yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Okullarımızda öncelikle 5. Sınıftan itibaren ağırlıklı yabancı dil eğitimine önem vereceğiz. Bunu desteklemek adına öğrencilimize yaz aylarında Washington ve Toronto’daki okullarımızda ücretsiz yabancı dil eğitimi vermeye başladık’’ dedi.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor