Uğur’da Dönüşüm Başladı

47 yıllık İzmir Uğur Dershaneleri’nin, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Uğur Okulları ile eğitime devam edeceğini açıklayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Kariyer Odaklı Özgün Eğitim Sistemi ile Türk eğitimine yeni bir nefes olacaklarını belirtti.İzmir’de ‘Uğurlu’ dönüşüm başladı

Haberin videosu

47 yıllık İzmir Uğur Dershaneleri’nin, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Uğur Okulları ile eğitime devam edeceğini açıklayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Kariyer Odaklı Özgün Eğitim Sistemi ile Türk eğitimine yeni bir nefes olacaklarını belirtirken, dil öğretimini yurt dışına taşımak isteyen öğrencilere, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington D.C. ve Toronto’daki dil okullarında bir aylık ücretsiz İngilizce eğitim verileceğini belirtti.

İzmir Uğur Dershaneleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Uğur Okulları ile eğitime devam edeceğini açıkladı. Uğur Dershanelerinin 47 yıllık deneyimi, vizyonu ve uluslar arası başarısından güç alarak dershanelerin dönüşüm projesi çerçevesinde kurulan Uğur Okulları, 4 yıllık akademik lise eğitimi ve liseye hazırlayan orta öğretim modeli ile ‘Kariyer Odaklı Özgün Eğitim Sistemi’ni sunuyor. Konuyla ilgili İzmir’de çok sayıda veli ve öğrencinin katılımıyla İzmir Uğur Okulları Veli Seminerleri düzenlendi. Seminere, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Haluk Gürgen ve Uğur Okulları Ege ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Yücel Yücel ile İzmirli öğrenci ve veliler katıldı.

“TÜRKİYE’DE 200 ŞUBE LİSE VE ORTAOKULLARA DÖNÜŞÜYOR”
Uğur Dershanelerinin Uğur Liseleri’ne dönüşümü ile ilgili kayıt olan ve kayıt olmak isteyen velilere yönelik bir konferans ve bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Milli Eğitimimiz, dönüşümde temel liseler kavramını ortaya koydu. Temel liseler çerçevesinde Uğur Dershanelerinin İzmir’deki 7, Türkiye genelindeki 200 şubesi lise ve ortaokullara dönüşüyor. Bu iki kademeli bir eğitim öğretim sistemi olacak. Hem öğrencilerimizi bir lise diploması vermek üzere Milli Eğitimin müfredatını takip ederken aynı zamanda da hazırlanacak olan gerek lise girişleri gerekse üniversiteye giriş sınavları için hazırlıkla yapacağız. Bunları yaparken öğrenci, bir lise eğitim öğretimini yaptığı için de önemli bir rehberlik hizmeti vereceğiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİ DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNE HAZIRLAYACAĞIZ”
Rehberlik hizmetiyle öğrencileri sadece Türk üniversitelerine değil bütün dünya üniversitelerine hazırlamak istediklerini kaydeden Yücel, gerek Amerika, gerekse Avrupa’daki üniversiteleri de öğrencilerinin önüne getireceklerini ve fırsatlar sunacaklarını dile getirdi. Öğrencilerin daha iyi alanlarda üniversite eğitimi alma durumuna geleceklerini ifade eden Yücel şöyle devam etti: “Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın ilki olan özel Uğur Dershaneleri, bugün 47. eğitim öğretim yılını sonlandıracak ama bu sonlandırma değil. Türk milli eğitimine yeni kapılar yeni bir nefes gibi Uğur Hazırlık Liseleri ile yolumuza devam edeceğiz. Daha işin çok başında İzmir’de kayıtlı olan bini aşkın velimize de teşekkür ediyorum. Bizim kontenjanlarımız lise son sınıflarda dolmuş durumda. Şimdi diğer sınıfılar için de önümüzdeki günlerde kayıtların yapılacağını söylemek isterim.”

KARİYER ODAKLI ÖZGÜN EĞİTİM MODELİ
Kariyer Odaklı Özgün Eğitim Sistemi hakkında da bilgi veren Yücel, “Öğrenciye kariyer yol haritasını göstereceğiz. Öğrencinin kendini tanımasıyla ilgili önemli testler sunacağız. Yani hangi alanda nasıl başarabilirse o yöntemle öğretmeye çalışacağız. Buna da biz ‘kişiye özgü eğitim modeli’ diyoruz. Onu yeniden tanımlayıp, ilgi ve alakasına göre yönlendirmemiz gerekiyor. Yapacağı meslekten tutun öğrenme şekline kadar onu keşfedeceğiz ve sınıflarımızda kariyerleriyle ilgili çalışacak mentörler olacak. Hem rehberlik öğretmenleri olacak, hem de mentörleri olacak. Mentörlerin görevi, öğrencilerimizin kariyer koçluğunu yapmak olacak. Kendilerine üniversitelerle ilgili, mesleklerle ilgili, hayatla ilgili bilgiyi verecekler. Diğer arkadaşlarımız da öğrencinin motivasyonu ile ilgili okulla ilgili destek olacaklar.”

“KONTENJANIMIZIN YÜZDE 80’E YAKININI DOLDURDUK”
Uğur Okulları Ege ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Yücel Yücel de, yaptığı açılış konuşmasında “Bugün Uğur Okulları ile yeni yol haritası çiziyoruz. Kariyer Odaklı Eğitim Modeli ile gençlerimizi, çocuklarımızı başarılı bir geleceğe hazırlıyoruz. Bugün Karşıyaka, Buca, Gaziemir, Bornova, Çankaya şubelerimizden bin 300’e yakın kaydımızla kontenjanımızın yüzde 80’e yakınını doldurduk” ifadelerini kullandı.

BU YIL YAPILAN YATIRIM 430 MİLYON TL
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın, sadece bu yıl eğitime yaptığı yatırımın 430 milyon TL olduğunu belirtilirken, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 3 bin 800 kişi istihdam edildi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Türkiye’ye yeni eğitim kurumları kazandırıldı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 2015 yılı itibariyle 165 yeni Uğur Lisesi ile öğrencileri geleceğe hazırlamayı hedefliyor.

WASHİNGTON D.C. VE TORONTO’DA ÜCRETSİZ DİL EĞİTİMİ FIRSATI
Uğur Liseleri’nin en büyük üç hedefi ise şöyle sıralandı: Uğur Liseleri’nde eğitim alan öğrenciler hem Türkiye’deki hem de dünyadaki kaliteli üniversitelerde okuyabilecek. 9. ve 10. sınıftan itibaren Uğur Liseleri’nde eğitime başlayan öğrencilere yabancı dilin mükemmel seviyede öğretilmesi hedefleniyor. Dil öğretimini yurt dışına taşımak isteyen öğrencilere, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington D.C. ve Toronto’daki dil okullarında ücretsiz okuma fırsatı sunulacak. Dünya vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen Uğur Liseleri’nde yoğunlaştırılmış İngilizce dil eğitim programı uygulanıyor. Uğur International ofisi ile öğrencilere yurt dışında dil eğitimini pekiştirme imkanı tanınırken, öğrenciler dünyanın en iyi üniversiteleri ile buluşturuluyor. Uğur Liseleri’nin en temel hedefi ise, öğrencilerin vatanını seven iyi insanlar olarak yetişmeleri için klavuzluk yapmak.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor