BAU 2021-2022 Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

2021 – 2022 BAU Mezuniyet Töreni 6-7 Ağustos tarihlerinde Future Kampüs’te gerçekleşti. Bu yıl 22’inci dönem mezunlarını veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde 4 bin 500 öğrenci kep attı.

BAU 2021-2022 akademik yılında 22. dönem mezunlarını verdi. Future Kampüste gerçekleşen törende 589’u yabancı öğrenci olmak üzere toplamda 3 bin 540 öğrenci keplerini atarak, yeni hayatlarına ilk adımlarını attı. Bahçeşehir Üniversitesi Global Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, yurt dışındaki üniversitelerin akademik temsilcileri, Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenleri, Türkiye’nin önde gelen sektör temsilcileri ve ailelerin katıldığı törende dereceye giren öğrenciler ile tüm mezunlara diplomaları takdim edildi.

BAU Global Başkanı Enver Yücel mezuniyet töreninde öğrencilere seslendi: “Merhaba gençler, bugün sizler için buradayız. Ailelerinizle buradayız. Sizleri bugünlere akademik olarak getiren akademisyenlerimizle buradayız. Sizinle gurur duyuyoruz. Değerli veliler, değerli konuklar, sevgili öğrenciler, bugün 22.mezunu veriyoruz ve aradan 24 yıl geçmiş. Tam 24 yıl önceki açılıştaki konuşmamda verdiğimiz sözü tuttuğumuzu, tünelin ucunu gördüğümüzü burada ifade etmek isterim. Orada dedik ki Harvard olmak için 250 yıl beklemeyeceğiz. Bekleyemeyiz de yılları aylara ayları da günlere sıkıştırıp çok çalışacağız dedik. Önümüzdeki yıl 2023, Cumhuriyetimizin 100.yılı. O gün konuşmamızda Cumhuriyetimizin 100.yılında, Üniversitemizin 25.yılında Cumhuriyetimize armağan etmek istiyoruz dedik yani dünyada ilk 500 üniversite arasında olmak istiyoruz dedik. Burada özellikle rektörlerimize, akademisyenlere, çalışanlara çok çok teşekkür ediyorum. Artık bu başarıyı elde edeceğimizi çok rahatlıkla görüyoruz. Tebrik ediyorum.”
“Değerli konuklar, sevgili öğrenciler, malum dünya ve Türkiye pandemi sürecinde çok sıkıntılar çekti. Pandemide en büyük sıkıntıyı eğitim sektörü gördü ama bizler, Bahçeşehir Üniversitesi olarak, dünyadaki, global anlamdaki uzaktan öğretimi en iyi yapan üniversite olduk. Onun için tekrar tekrar emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Pandemide ortaya çıkan bütün sorunları aştık, elbette sıkıntılar oldu. En başta değerli velilerin evlerine misafir olduk ve hepsine teşekkür ediyorum. Dünyanın önemli sorunları var, dünyanın önemli sorunlarını aşmak için öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştirebilmek için ve aynı zamanda da ülkemizi ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için çok büyük çaba sarf ettik. Bitmez tükenmez enerjiyle yolumuza hep devam ettik ve edeceğiz. Pandemi bize şunu öğretti değerli gençler, artık eski dünya yok artık yeni bir dünya var. Sakın ola ki eski dünyanın alışkanlıkları geriye gelecek diye bir beklenti içinde olmayın. Çünkü yeni dünyanın düzeni daha farklı olacak. Biz üniversite olarak, veya üniversiteler olarak, bu anlamda öncelik yapmamız lazım. Biz bu öncülüğü yapma gayretinde olduk. Mesela Mekatronik Mühendisliğini ve Yazılım Mühendisliğini açan ilk üniversiteyiz. Aynı zamanda Oyun Tasarımı’nı, Enerji Sistemleri Mühendisliğini ve Big Data Programlarını açan Türkiye’nin ilk üniversitesiyiz. Bizim geleceğe uygun olarak hareket edebiliyor olmamız özellikle Türkiye’de ve dünyada çok öne geçmemizi sağladı. Onun için öğrencisiyle akademisyeniyle herkesi tebrik ediyorum.”

Enver Yücel, konuşmasının devamında mezunlara seslenerek öğütlerde bulundu: “Değerli gençler, sizlere de birkaç öğüdüm olacak, mezuniyetlerde öyle olur. Dünyanın sorunlarına sakın duyarsız kalmayın. Dünyanın üç temel sorunu açlık, yoksulluk ve iklim değişikliği. Bunlarla ilgili de eğer yapabilirseniz sosyal sorumluluk projeleri yapın. Sosyal sorumluluk projeleri artık sizin döneminizde çok daha farklı boyutlara gelecek. Biz üniversite olarak gençlerimize bunu anlatmaya, aşılamaya çalıştık. Bu ışık etrafında gideceğimiz yere daha fazla görebilmek adına her geçen gün daha fazla aydınlık dünyanın ışıklarını saçan bir yapıya doğru gidiyoruz. Sürdürülebilir dünyanın birer fertleri oldunuz. Dünyayı tüketmeden değiştirin. Eğer siz yarınlara hiçbir şey bırakmıyorsanız bu da çok doğru değildir.”

“Değerli arkadaşlarım, Bahçeşehir Üniversitesi sizlere sadece akademik olarak bilgiler öğretmedi aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi kültürünü öğretmeye çalıştı. Birlikte yaşama kültürünü öğretmeye çalıştı, yoksullukla mücadele nasıl yapılır bunu öğretmeye çalıştı. Bundan sonra da bizim yolumuz yine bu istikamette olacaktır. Amacımız şu; Cumhuriyetimizin kurucusunun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmek ve bunu aşabilmek. Bunun için de gece gündüz çalışmamıza devam edeceğiz.”

Enver Yücel aynı zamanda mezunlar derneğine ve önemine değindi: “Üniversitenizde mezun olup gideceksiniz. Kiminiz ailelerinizin yanında çalışacaksınız, kiminiz işe gireceksiniz, kiminiz de akademiyi belki tercih edeceksiniz. Ne yaparsanız yapın üniversiteyle olan ilişkinizi kesmeyin. Üniversite sadece çalışanlarıyla değil aynı zamanda mezunlarıyla da yücelir. Mezunlarımıza çok önem veriyoruz. Şu anda yeniden faaliyete geçecek olan mezunlar derneğimizin Başkanı Serdar Bey’e ve ekibine başarılar diliyorum. Mezunlar derneğiyle iletişiminizi kesmeyin.”

Yücel, konuşmasını; “Değerli gençler, gelecekle ilgili düşüncelerinizde sakın bıkmayın, usanmayın ve umutsuzluğa kapılmayın. Dünyanın ve Türkiye’nin önemli sorunları var. Dünyanın da ülkemizin de bu sorunları er ya da geç bitecektir. Dünyanın, ülkemizin ve gittiğiniz ülkelerin değişimine siz katkıda bulunacaksınız. Yani dünyayı değiştirecek olan sizsiniz. Bu değişime var mısınız? BAU’lunun sesi dünyanın her yerinde çıkmalı. 50 bini aşkın mezunumuz dünyanın 130 ülkesinde mevcuttur. Buradan ülkenize giderken BAU’nun bayrağını alın ve orada dalgalandırın. Bizimle de ilişkiyi kesmeyin. Sizlere ömür boyu sağlık, sıhhat ve mutluluk diliyorum. Yolunuz açık olsun diyorum ve hayatta başarılar diliyorum. Teşekkür ederim.” diyerek noktaladı.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor