BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı.
Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı ülkeden bine yakın öğrenciye eğitim veren ve BAU Globalin eğitim ağı üyesi olan tek Alman üniversitesi Berlin International Üniversitesi’nde, kep atan 134 öğrencinin Mezun olma gururunu ve heyecanını paylaşan BAU Global Başkanı Enver Yücel; “Dünyanın sorunlarıyla yakından ilgilenen, kavga ve dövüşten beslenen değil bir arada olmayı başarabilen bireyler olarak hedefleriniz doğrultusunda hareket edin” diyerek yeni mezunlara tavsiye verdi.

“HEDEFLERİNİZDEN ASLA ŞAŞMAYIN”

KINO International’de düzenlenen Mezuniyet törenine, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, müsteşar eşi Fulya Yücekök, BAU Global Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Berlin International Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Pöğün Zander, Berlin International Üniversitesi CEO’su Turgut Tülü ile çok sayıda davetli, öğrenci ve veli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Zander şunları söyledi: “Üniversite olarak kültürümüz, tolerans ve saygı duymaktır. Bu seyahat sizi nereye götürürse götürsün, hedeflerinizden ve amaçlarınızdan şaşmayın, üniversiteyle olan ilişkinizi devam ettirin. Umut ediyoruz ki, bizim çocuklarımıza geçirdiğimiz deneyimler ve eğitim, bundan sonraki yaşamlarında da kendilerini tanımalarına yardımcı olacaktır.”

EĞİTİM ALANINDA DEĞİŞİMLER YAŞANMALI

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından kürsüye çıkan BAU Global Başkanı Enver Yücel ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bu üniversiteyi kurduğumuzda bize inanmayanlar oldu. Berlin gibi Avrupa’nın önemli eğitim merkezlerinden birinde var olmak, kendimizi ispatlamak istedik. Gücümüzü kendimizden ve akıldan alıyoruz. Bundan böyle yükseköğretimin değişmesi lazım. Her alanda değişimler yaşanırken, eğitim alanında değişimler yaşanmalı. Biz de eğitimde değişimin öncüsü olmaya adayız. Bunun başarılarını da görüyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi, geçen açıklanan verilere göre, dünyada 374. oldu. Bu bizim öncülüğümüzün neyi ifade etmekte olduğunu göstermekte. Berlin International Üniversitesi’nde özellikle uygulama alanında yaptıklarımız, bilim ve teknoloji dışına çıkmayışımız, ne kadar doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.”


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor