Amerikan-Türk Konseyi’nden Enver Yücel’e Anlamlı Ödül!

Amerikan-Türk Konseyi’nin (ATC) 29. kez düzenlenen konferansında, Bahçeşehir-Uğur eğitim Kurumları kurucu Başkanı Enver Yücel, eğitim alanında yaptığı önemli katkılardan ötürü konseyin en anlamlı ödülü olarak nitelendirilen eğitim ödülüne layık görüldü.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesini amaçlayan bu etkinlik, ekonomiden sorumlu devlet Bakanı ve başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın konuşması ile başladı.

 
Enver Yücel’e verilen ödül herkesi mutlu etti

Söz konusu ödülün, 2004 senesinden beri ilk kez, eğitim alanında yapılan çalışmalardan ötürü kendisine verilmesi konusunda Yücel, “Öncelikle böyle bir ödüle layık görülmem sadece beni değil eğitimle ilgili herkesi mutlu etmiştir” dedi. 

Türkiye’de sadece ekonomik anlamda değişimler yaşanmadığının altını çizen Enver Yücel, eğitimde de önemli reformlar yapıldığını sözlerine ekledi. Yücel, “cumhuriyet tarihinden beri ilk kez, son 7 yıldır bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılmıştır. Günümüzün en önemli kavramlarının başında sürdürülebilirlik gelmektedir. İlişkilerin sürdürülebilirliği ve sağlam bir zeminde devamı için, öncelikle temelinin sağlam olması gerekir” diyerek, bu temelin de eğitimle oluşturulacağını ifade etti.

 
“HALİDE EDİP’LERİ, BÜLENT ECEVİTLERİ YETİŞTİREN EĞİTİM KURUMLARI HALEN VAR”

Amerikan-Türk Konseyinin yıllık konferansının ana temasını oluşturan Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesi temelinde de eğitim olduğunu ifade eden Enver Yücel, Amerika’nın Osmanlı İmparatorluğu ile ilişkilerinin Amerikan misyonerlerinin 1830’lu yıllarda eğitim kurumları açmasıyla başladığını vurguladı. “tarihe bakıldığında 1914 yılına kadar Amerikan misyonerlerinin Osmanlı genelinde 400’ü aşkın eğitim kurumu kurduklarına dikkat çeken Yücel, “1923’de sayıları büyük oranda azalmış olsalar da, önemli eğitim kurumları varlıklarını halen devam ettirmektedir. Bu kurumlar, Türkiye’nin Halide Edip gibi yazarlarını, sayın Bülent Ecevit gibi Başbakanlarını ve çok sayıda sanatçı, gazeteci ve iş adamlarımızı yetiştirmişlerdir” dedi.

 
DEĞİŞİM ARTIK İKİ YÖNLÜ

Eğitimde en başta gelen işbirliklerinden birisinin oğrenci değişim programları olduğunu vurgulayan Yücel; “Önceki senelerde büyük çoğunlukla Türkiye’den Amerika’ya tek yönlü olarak ilerleyen bu ilişki, bugün artık iki yönlü ve çok şeritli bir otobana dönüşmüştür” dedi. Özellikle son yıllarda ABD’den ülkemize kısa dönemli de olsa çok sayıda öğrenci gelmeye başladığına ve bu değişimin öğrencilerle sınırlı kalmayıp çok sayıda öğretim üyelerinin de Türkiye’deki üniversitelere geldiğine dikkat çekti.

‘TÜRK AMERİKAN İLİŞKİLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Yücel sözlerine şöyle devam etti; “Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişimini herkes gibi ben de çok önemsiyorum. Bu ilişkilerin kalıcı ve sürekli olmasını istiyorum. Washington D.C’de açtığımız Harriet Fullbright College ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde son beş yıldır başarılı çalışmalar yürüten Amerikan Araştırmaları merkezi’nin, Türk-Amerikan eğitim ilişkilerinin sürdürülebilir olması açısından önemli kurumlar olduğunu düşünüyorum. Yine ABD’nin önemli üniversitelerinden New York Üniversitesi’nin (NYU) Eğitim Fakültesi’nin yonetiminde olmam, NYU ve benzeri kalitede üniversitelerin İstanbul ofislerini açmaları, sürekli ve kalıcı ilişkilerin kurulması açısından çok önemlidir.” dedi.

Enver Yücel sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim alanındaki yenilikçi işbirliği çabalarının başkaları tarafından da ilgiyle izleniyor ve destekleniyor olması beni daha da yüreklendiriyor. Bu akşam burada Milli Eğitim bakanlığımızın çok değerli yöneticileri ve Tüm Özel Öğretim Kurumları derneği’nin (TÖDER) çok değerli yönetim kurulu üyeleri ve eğitime gönül veren yöneticileri de bulunmakta. Bu ödülü, eğitim temelinde kurulan ilişkilerin ne kadar önemli olduğuna inanan, tüm eğitim sevdalıları adına kabul ediyor ve teşekkur ediyorum”.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor