“Eğitimle Dünyayı Değiştirmek Elimizde”

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Birlikte huzur içinde yaşamalıyız. Öğrencilere empati yapması öğretilmeli. Birlikte yaşamanın önemi çocuklara anlatılmalı” dedi.

Haberin videosu

Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından desteklenen Eğitimle Dünyayı Değiştirmek Elinizde konferanslarının üçüncüsü Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, BAU İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, Bahçeşehir Koleji Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ ve Bahçeşehir Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle ‘nin katılımıyla 21 Mart Cumartesi günü Bahçeşehir Koleji Ankara Kampüsü’nde gerçekleşti.

Konferansta konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Yücel, eğitimin özüne bakılması gerektiğine dikkati çekerek, artık bireysel anlatıma giden bir düzenin olduğunu ifade etti. Kişiye özgü eğitim modeli anlayışının önemini vurgulayan Yücel, “Öğrencilerimizi ne kadar iyi tanırsak öğrencilerimize dokunabilir, tanıyabiliriz. Tanıyamazsak yardımcı olamayız. Kişiye özgü eğitim anlayışını her geçen gün geliştiriyoruz. Öğrencilerimizin çoğuna iletişim dilini öğretmeliyiz. Ne kadar çok dil biliyorsa o kadar çok iletişim içinde olursunuz” dedi.
Birlikte huzur içinde yaşanılması gerektiğine dikkati çeken Yücel, öğrencilere empati yapmanın öğretilmesi gerektiğini ifade etti. Yücel, Türkiye’de güvenli okul konseptini geliştirdiklerini belirterek, birlikte yaşamanın öneminin çocuklara anlatılması gerektiğini de yineledi.
Türkiye’de kaliteli ve çağdaş eğitimin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji, 2015 yılında düzenleyeceği bir dizi konferans ile eğitimin dünyadaki hızlı değişime nasıl ayak uydurması gerektiği yönündeki tartışmalara katkı sunmayı amaçlıyor. İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncüsü, Bahçeşehir Koleji Ankara Kampüsü’nde gerçekleşen ‘Eğitimle Dünyayı Değiştirmek Elinizde’ konferansında, eğitimdeki değişim farklı açılardan ele alınarak, bireylerin gelecek dünyaya nasıl hazırlanacağı tartışıldı. Akademisyenlerin ve eğitimcilerin, kişiye özgü modeli, dijital eğitim, iletişim becerileri, yabancı dil eğitimi ve çok dillilik, başarı motivasyonu, bilim, girişimcilik ve inovasyon başlıklı sunumlardan oluşan konferans, her oturumun ardından yapılan soru-cevap bölümleriyle gerçekleştirildi.

31032015r1


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor