Enver Yücel: “Aşık Veysel, Türkiye’nin Ortak Değeri”

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Konservatuar ve Bahçeşehir Koleji iş birliği ile düzenlenen konserde halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 49’uncu yılında Ordu’da anıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Konservatuar ve Bahçeşehir Koleji iş birliği ile düzenlenen konserde halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 49’uncu yılında Ordu’da anıldı.

BAU Konservatuar ve Bahçeşehir Koleji iş birliği ile Halk ozanı Aşık Veysel vefatının 49’uncu yılında anıldı. Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘2. Geleneksel Ustalara Saygı Programı’nda salon seyirciler ile dolup-taşarken, usta sanatçılar ve öğrencilerin sergilediği performanslar izleyicilerden tam not aldı.

Aşık Veysel’e yakışan anma programı

BAU Global Başkanı ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar ile Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü Lise Müdürü Semra Ebil’in katılımı ve açılış konuşmalarının ardından BAU Anadolu Müzikleri Topluluğu, Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü Lise Korosu sahne aldı. Anma gecesinde öğrencilerin sergilediği performans katılımcıların beğenisini topladı.

Aşık Veysel’i, vefatının 49’uncu yılında anma gecesinde İstanbul Senfoni Korosu’nun Akapella seslendirmesi, Ümit Tokcan ve Cengiz Özkan konseri ile Serdar Şenel ve Sedat Şenel’in dinletisi salondakilere keyifli bir zaman yaşattı.

“Aşık Veysel, Türkiye’nin ortak değeri”

Programın açılış konuşmasını yapan Enver Yücel, Aşık Veysel’i anma programında çok değerli iki ses olan Ümit Tokcan ve Cengiz Özkan’ı Ordu’da, kendi memleketlerinde, katılımcılar ile buluşturmaktan mutlu olduklarını belirtti. Yücel, “Bu buluşturmamın iki sebebi var, bu salonda ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Sizlerle bu değerleri buluşturabilmek, bu değerleri anlayabilmek. Vesile olan ise Aşık Veysel, O Türkiye’nin ortak bir değeri, adeta mirası. Bize çok öğretisi var, incelenmesi gereken çok yanı var. 7 yaşında gözlerini kaybetmiş, 79 yaşında vefat etmiş, 7 sene ne gördüyse onu bizlere bu güne kadar sözleri ile anlatabilmiş. Bize en çok öğrettiği şey ise şu; birlikte yaşama kültürünü anlatmış. Sevgi ve barış içinde kardeşçe yaşamayı anlatmış. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Vefatının 49’uncu yılı. 50’nci yılını da dilerseniz yine Ordu’da çok büyük bir etkinlik ile yapalım. Bunda da hem konservatuarımız, hem de Ordu’daki Bahçeşehir Kolejimiz ev sahipliği yapar” dedi.

“Türkiye’nin her noktası bizim, ülkemizin her noktasında olan bir eğitim kurumuyuz”

Enver Yücel ayrıca öğrenmenin artık sadece sınıflarda olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin her noktasında hizmet veren bir eğitim kurumuyuz. Öğrenim artık sadece sınıflarda değil, her alanda ve her yerde. Biz Kulakkaya Yaylası’nda Zifin Otel’de dünyanın en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Huawei’nin CEO’larını kabul ettik, ‘Kulakkaya’yı nasıl akıllı şehir yapabiliriz?’ diye anlattık. Bölgemizin dünyada çok eşi ve benzeri olmayan çok önemli bir yer olduğunu önce bizlerin anlaması gerekiyor. Aşık Veysel’in öğretilerini daha anlamlı olarak bizim içselleştirmemiz lazım ve bir eğitimci olarak bunu söylüyorum, çocuklarımızın da kültürünün, medeniyetinin, onun farkında olarak onu benimseyerek gelişmesi lazım. Her alanda gelişti ancak kültür ve medeniyetine bağlı ve onu özümsememiş ise o çocuğun bir tarafı eksik kalmış demektir. Onun için biz Türkiye’nin her noktasında var olan bir eğitim kurumu olarak, ‘Türkiye’nin her noktası bizim ülkemizin önemli bir toprağı, önemli bir güzelliğidir’ düşüncesi ile hareket ettik” şeklinde konuştu.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor