Enver Yücel Hisselerini Geri Aldı

Bahçeşehir Okulları’nın büyümesini sağlamak için yüzde 48’ini 2012’de ABD’li özel yatırım fonu Carlyle Grup’a satan Enver Yücel, hisselerini geri aldı. Böylece Bahçeşehir Okulları’nın hisseleri yeniden kurucusu Enver Yücel’in başkanı olduğu Bahçeşehir Eğitim Kurumları çatısı altında toplanmış oldu.

Bahçeşehir Koleji 2011’de ABD’li ünlü özel yatırım fonu Caryle sattığı yüzde 48 hissesini tekrar geri aldı. ABD’li fonun eğitim sektöründen çıkmaya karar vermesi üzerine yapılan görüşmeler sonucu Enver Yücel satışa çıkarılan yüzde 48 hisseyi kendisi satın aldı. Okulun kurucusu Enver Yücel’in Yönetim Kurulu Başkanı Olduğu Bahçeşehir Eğitim Kurumları tekrar Bahçeşehir Koleji’nin tamamına sahip oldu.

Eski bir öğretmen olan Enver Yücel tarafından ilk olarak İzmir’de kurulan Uğur Dershaneleri ile başlayan ve ardından Bahçeşehir Kolejleri olarak ta piyasaya giren zincir, son yıllarda hızlı bir büyüdü. Yabancı fonların ilgisini çeken eğitim kurumlarından Bahçeşehir’in yüzde 48’i ABD’li satılmıştı. İki ortak önceki gün anlaştı ve Enver Yücel 4.5 yıl önce sattığı yüzde 48 hissesini geri aldı. Bahçeşehir Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ile İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, halka açılma kararı aldıklarında çok sayıda fonun kapılarına geldiğini ifade ettiler. Fonun Yüzde 48 hisseyle azınlık olarak ortak olduğunu ifade eden Hüseyin Yücel, bu süreçte bir finansman desteği sağlandığını kaydetti.

CİRO 800 MİLYON TL OLDU

Ortaklıkla birlikte 18 olan kampüs sayısının 69’a, 1300 çalışan sayısının 5200’e, 11 bin olan öğrenci sayısının da 53 bine çıktığını belirten Yücel, satış rakamı konusunda bilgi vermedi ancak, iki tarafın da memnun olduğunu söyledi.

Yücel, şunları söyledi:“Ne kadar büyüdüğümüzü ciro rakamları gösteriyor. 2011’de 94 milyon TL olan ciromuz bugün 800 milyon TL oldu. Yeni dönemde 310 milyon dolar yatırım yapacaklarını ifade eden Yücel, “ Önümüzdeki 5 yıl içinde 69 olan kampüs sayımızı 100’e, çalışan sayısını 8.500’e çıkaracağız. Yurtdışında planlarımız var. ABD’de bir kolej satın alacağız. Büyükşehirlerde kampüs sayımız artacak. Güneydoğu’da ise Siirt ve Van’ı da ekleyerek kampüs sayımızı 20’ye çıkaracağız.”

Yücel, bu 4,5 yıllık yatırım ortaklığında elde edilen kaynak sadece sayısal büyümeye değil, kaliteli eğitime de Türkiye’de benzeri görülmemiş bir yatırım yapılmasına olanak sağladığını vurgulayarak, “Bugün STEM+A, KÖM, Çift Dilli, Dijital Eğitim gibi dünyanın önde gelen ülkelerinde uygulanan eğitim sistemlerinin Türkiye’de yerleşmesine öncülük eden Bahçeşehir Okulları, akademik başarısıyla da Türkiye’nin zirvesinde yer almaktadır” ifadesini kullandı.

Bahçeşehir Okulları’nın Enver Yücel’in kuruculuğunda ve Yönetim Kurulu Başkanlığında faaliyetlerine ve istikrarlı büyümesine devam edeceğini kaydeden Yücel, Bahçeşehir Ouklları’nın önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisindeki hedeflerini ise şöyle açıkladı:

KAMPÜS SAYISI 100’E ÇIKACAK

69 olan kampüs sayımızı 100’e çıkarmak.
5200 olan çalışan sayımızı 11500’lere yükselterek ülkemiz ve insanlarımız için yeni istihdam fırsatları yaratmak.
Yurt dışı projelerimizi de hayata geçirerek başta ABD ve Kazakistan olmak üzere farklı ülkelerde K12 seviyesinde okullar açmak ve kaliteli eğitimimizi bir Türk markası olarak global seviyeye taşımak.
Tüm bu büyüme ve kaliteli eğitimi yaygınlaştırma planlarımız için toplam 310 milyon dolarlık bir yatırım yapmak.

ŞEFFAFLIĞI İLE ÖRNEK OKUL

Diğer bir önemli hedefimiz de 1-2 yıl içerisinde Bahçeşehir Okullarının halka arzını gerçekleştirerek BIST’de yer almaktır. Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimizde Türkiye’de eğitim sektöründen halka arzı tamamlanmış ilk firma olmanın yanısıra bir eğitim şirketininin şeffaflığı açısından da örnek teşkil edecek bir konuma gelinmiş olacaktır.

Verilen bu karara esas teşkil eden amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımız ile gençlerimizi yarınlara daha iyi hazırlayarak ülkemizin beşeri sermayesine katkıda bulunmaktır. En önemli motivasyonumuz ise ülkemizdeki dikkat çeken büyüme ve gelişme ile vizyonun yanısıra ülkemizin istikrarına duyduğumuz güvendir.

Bahçeşehir Okulları bu amaç ve motivasyonuyla büyümeye ve kaliteli eğitimi daha çok çocuğa ulaştırma hedefine ara vermeden devam edecektir.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor