İstanbul ve New York Arası Eğitim Köprüleri Kuruluyor

Eğitim ziyaretleri kapsamında New York’ta bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, New York Eyaleti Eğitim Departmanı Başkanı Dennis M. Walcott ile bir araya geldi. Toplantıda New York ve İstanbul’da yapılabilecek ortak eğitim çalışmaları ve karşılaştırmalı eğitim araştırmaları değerlendirildi.

City Hall’daki Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul ve Türkiye’de eğitim alanındaki gelişmeler görüşüldü ve özellikle New York’taki eğitim sistemi hakkında bilgi alındı. Toplantıda dünyada eğitim anlamında daha çok ortak çalışma yapılması ve iyi örneklerin paylaşılması gerektiğini belirten BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Eğitim Fakültesi ile birlikte eğitim araştırmaları yapılmasının önemine değindi.

New York’ta 1800 okul ve bir milyondan fazla öğrenci olduğunu belirten Dennis Walcott, 26 milyar Dolar bütçeleri olduğunun altını çizerek büyük şehirlerde yaşanan eğitim zorluklarına değindi. New York’taki okullarda 180 farklı dilde eğitim verildiğini ifade eden Walcott, en büyük arzularının ise okullar arasındaki seviye farkını gidermek olduğunu belirtti.
New York’ta seçkin okulların sınavla seçim yaptığını ve bölgede bu tarz sekiz de okul olduğunu dile getiren Walcott, “New York’ta bulunan sekiz elitist okulun yanı sıra üstün yetenekli öğrencilerin 4 ve 5 yaşında özel sınavla seçildiği okullar da var. Dünyanın her ülkesinde özel eğitim veren elitist okullar var. Bu okulların da öğrenci seçmek için sınavdan başka çaresi yok. Ayrıca eyalet çapında yapılan diğer sınavların sonuçları öğretmen ve okul performanslarının değerlendirilmesinde oldukça etkili” dedi.

Görüşmede BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ile tanışmaktan memnuniyetini de dile getiren Walcott, en yakın zamanda Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul’u ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını belirtti.

 


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor