Mülteci Çocukları Eğitmek İçin 5000 Öğretmen

Washington merkezli düşünce kuruluşu Global Policy Institute tarafından düzenlenen Suriyeli mülteciler konulu konferansa katılan BAU Global Başkanı Enver Yücel; Türkiye’de Suriyeli mültecilerin eğitimi için yapılan yatırımları anlattı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington D.C.’de yer alan National Press Club’da gerçekleşen ve Birleşmiş Milletler Filistin Büyükelçisi Dr. Riad H. Mansour, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, GPI Başkanı Prof. Walid Phares, Dr. Halil Mutlu,BAU Global Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Selçuk Şirin, ABD hükümeti yetkilileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı konferansta Suriyeli mülteciler konusu masaya yatırıldı.

Ortadoğu’dan Avrupa’ya süren mülteci akını ve gittikçe büyüyen bu insani krize uluslararası toplumun çare bulma çabalarına katkı olarak Küresel Politikalar Enstitüsü (GPI) tarafından düzenlenen “Suriye: Geçmiş, Bugün ve Gelecek” başlığını taşıyan konferansta, evlerinden ayrılmak zorunda kalmış insanlara yönelik ve yerleştikleri ülkelere entegrasyonlarına katkıda bulunacak uygulanabilir politika önerileri sunuldu.

Konferansın ana konuşmacısı, Birleşmiş Milletler Filistin Büyükelçisi Dr. Riad H. Mansour, konuya karşılaştırmalı bir perspektiften yaklaşarak “Filistin meselesinden dersler çıkarmak mümkün mü?” sorusunu gündeme getirirken, New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Selçuk Şirin, dünyanın en fazla sayıda mülteci barındıran ülkesi olan Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin durumu ile ilişkin bir sunum yaptı.

5 BİN ÖĞRETMEN 300 BİN MÜLTECİ ÇOCUĞA TÜRKÇE ÖĞRETECEK

Mülteci krizinin uluslararası boyutlarına değinen ve konunun eğitim boyutuna ağırlık veren bir konuşma yapan BAU Global Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Suriyeli mülteciler için bu yıl 3 milyon dolar daha yatırım yaptıklarını dile getirerek, Suriyeli mültecilere Türkçe öğretmek üzere 150 öğretmen yetiştirmiş durum olduklarını ve bu yaz 5 bin öğretmen ile 300 bin öğrenciye türkçe öğretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda üzerinden 4-5 yıl geçmesine rağmen birçok ülke liderlerinin hala mülteci konusunun ne olacağını konuştuklarını belirten Yücel,

“Her şey ortada.  Suriye’deki savaş susacak, bir taraftan da mülteci konumundaki insanlar eğitilerek ülkelerine geri gönderilecek. Bütün bunları yapabilmek için maddi ve manevi güce ihtiyaç var. Türkiye 9 milyar doların üzerinde para harcadı, AB ülkeleri ise bugün 3 milyar dolar yardımı verelim mi, kaç yılda verelim, nasıl verelim bunları tartışıyor.  Avrupa Birliği ülkelerine soruyorum; sizin gözünüzde bir mülteci çocuğu kaç para eder? Bir yaşında, on yaşında çocuğun korkusu olabilir mi? Bu insanları ülkelerinize almamak için sınırları kapatmak Avrupa Birliği’ne ne kadar yakışıyor” dedi.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor