Obama’nın Programı Urfa’da Hayat Buldu

ABD Başkanı Obama’nın yıllardır önemine dikkat çekmeye çalıştığı STEM eğitim modelini tanıtmak için Türkiye genelinde çalışmalar yapılacak. İlk panel çocuk nüfusunun en yoğun olduğu Urfa’da yapıldı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın 2012’den beri önemine dikkat çektiği fen ve teknoloji ağırlıklı eğitim modeli STEM’in tanıtımı Türkiye’de Şanlıurfa’dan başladı. STEM modeliyle ilgili 2 yıldır önemli çalışmalar yapan Bahçeşehir Okulları’nın kurucusu Enver Yücel ile New York Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Şirin Şanlıurfa’da yaklaşık 700 eğitimci ve velinin katıldığı panelde konunun önemini anlattı.

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik ile sanatın İngilizce kısaltması olan STEM modelinde öğrencilere bir problemi çözerken bu 4 alana yönelik bilgi öğretilmesi hedefleniyor. Dijitalleşen dünyada daha etkin rol almak ve tüketici yerine teknoloji üreten bireyler yetiştirilmesi için gelişmiş ülkelerde oldukça önemsenmeye başlanan STEM modelinde bu önemli 5 dersin birbiriyle entegrasyonu sağlanıyor.

Panelde konuşan Yücel “Dünyada artık 4’üncü sanayi devrimi oluyor. Biz bu güne kadar 3 devrimi atladık. 4’üncü devrimi kaçırmamak için mutlaka STEM eğitimini yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

21’inci yüzyılda marka değeri olan ürünler ortaya koymanın önemine dikkat çeken Yücel “Öğrencilere matematiği ve feni üniversiteye girebilmesi için öğretiyoruz. Google kafalar yetiştirmemeliyiz. Varolan bilgiden artık bir ürün ortaya çıkarmamız gerek. STEM bunun için çok önemli” diye konuştu. 4’üncü Sanayi devriminde tasarım gücü ve markanın ön planda olduğunu hatırlatan Şirin ise “Bizim artık yetenekli iş gücüne ihtiyacımız var. Bunun için eleştirel düşünce ve hayal gücü lazım. İnovasyonun temelinde bunlar var. STEM bu nedenle çok önemli” dedi.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor