UNESCO ile BAU Eğitimde Fırsat Eşitliği için İşbirliği Yapacak

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • UNESCO ile BAU Eğitimde Fırsat Eşitliği için İşbirliği Yapacak

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Paris’te bir araya geldi. UNESCO Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmenin ardından Bahçeşehir Üniversitesi ile UNESCO arasında eğitim ve kültürler arası diyalog konularında işbirliği anlaşması yapılmasına karar verildi. UNESCO ile BAU arasında yapılacak anlaşmanın imza töreni ve ilk etkinliği ise Temmuz ayında Paris’te yer alan UNESCO Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Nisan ayında İstanbul’da gerçekleşen ilk görüşmenin ardından Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova bu kez Paris’te bir araya gelerek, ileriki dönemde de ortak çalışmalara imza atma ve Bahçeşehir Üniversitesi ile UNESCO arasında işbirliği anlaşması yapma kararı aldı. Görüşmede, barışa ve kültüre katkılarından dolayı Enver Yücel’e ve Bahçeşehir Üniversitesi’ne teşekkürlerini sunan Irina Bokova, benzer paylaşımların ve çözüm ortaklıklarının geliştirilmesi zorunluluğuna vurgu yaptı.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise görüşmeden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Irina Bokova’ya teşekkürlerini sundu. UNESCO – Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle Vatikan’da gerçekleştirilen “Itri Anma Töreni ve Konseri” için de ayrı bir mutluluk duyduğunu belirten Enver Yücel “UNESCO ile işbirliği yürütme kararı aldık. Gelecek dönemde de barış, kültürlerarası diyalog, eğitimde fırsat eşitsizliği gibi konularda ortak çalışmalara ve projelere imza atacağız. Amacımız kurulacak kültür köprüleriyle tüm dünyada sürdürülebilir barışa katkı sağlamak olacak. Balkan ülkelerinde kültürel değerlerin korunmasına ilişkin çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

UNESCO ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında yapılan işbirliğinin öncelikli konuları eğitim ve kültür olacak. İşbirliği ile eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak ve kültürel diyalogun kurulmasına fırsat tanıyacak projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. UNESCO Genel Merkezi’nde bulunan bin 200 kişilik salonda,  ünlü bestekar Itri, 300. ölüm yıl dönümünde konser ve törenle anılacak. UNESCO, bugüne dek medeniyetlerin anlatılmamış hikayesini ekranlara taşıyan ve Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) ile Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ortak yapımı“BATIYA DOĞRU AKAN NEHİR” belgeselinin gösterimine de ev sahipliği yapacak.

 

 


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor