Enver Yücel ortak projeler geliştirmek için Cubiti’ye gitti.

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Enver Yücel ortak projeler geliştirmek için Cubiti’ye gitti.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın başkanlığındaki heyet, temaslarda bulunmak üzere Afrika Kıtası’nda bulunan Cibuti’ye gidiyor. Cibuti Devleti Yüksek Öğretim Bakanlığı ve Cibuti Üniversitesi ile başlatılan çalışmaların devamı niteliğindeki yeni eğitim yatırımları için görüşmelerde bulunacak heyetin öncelikli hedefi, ülkedeki yüksek öğretimin geliştirilmesine katkıda bulunmak. 2013 yılında başlayan ikili temaslar ışığında Cibuti Üniversitesi’nde yeni kurulması planlanan mühendislik fakültesinin mimari projelendirmesini gerçekleştiren Bahçeşehir Üniversitesi, yine aynı fakültenin akademik altyapısını da hazırladı. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel “Cibuti Üniversitesi’nin akademisyenlerine İstanbul’da BAU tarafından İngilizce eğitimi verildi. Yine İngilizce hazırlık okulunun ihtiyaç duyduğu görsel ve yazılı materyalleri üniversitemiz sağladı. Cibuti yüksek öğreniminin standartlarının yükseltilmesi adına verdiğimiz destek devam edecek. İkinci aşama görüşmeler için bu hafta Cibuti’ye gidiyoruz. Amacımız orada bir Türk – Cibuti Teknik Üniversitesi’nin kurulmasına destek olmak. Ayrıca Cibuti Üniversitesi’nin mevcut mühendislik fakültesi öğretim üyesi açığını gidermeye yönelik uzaktan eğitim sistemi kurmayı planlıyoruz” dedi.

“Ameliyatları Türk hocalar yapacak”

Cibuti’ye bugüne kadar yapılan yüksek öğretim desteğinin 560 bin dolar civarında olduğunu belirten BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın da 3 milyon dolarlık yeni destek sağlayacaklarını söyledi. Desteğin Cibuti Üniversitesi’nde laboratuar kurulumu, akademisyenlerin yetiştirilmesine yönelik burs verilmesi, video-konferans altyapısının kurulması ve yüksek lisans bursu gibi konuları kapsadığını belirten Yalçın; “Tüm bu desteğimizin yanı sıra BAU Tıp Fakültesi olarak da Cibuti’de olacağız. BAU Tıp Fakültesi hocalarımız belirli periyotlarda Cibuti’ye gidecek ve burada önem arz eden ameliyatları bizzat gerçekleştirecek” dedi.

BAU’nun Cibuti’deki yapmayı planladığı çalışmalar ise şöyle:

–         Cibuti Üniversitesi’nin mevcut Mühendislik Fakültesindeki öğretim üyesi açığını gidermeye yönelik olarak uzaktan eğitimle BAU’nun dersler vermesi ve bunun için Cibuti Üniversitesi  bünyesinde teknik donanımlı bir sınıfın hazırlanması.

–         Önerilen öğretim üyesi yetiştirme planı kapsamında Cibuti Üniversitesi’nden uygun adaylara doktora eğitim burslarının BAU tarafından tahsis edilmesi.

–         Planlanan laboratuarlar kurulana kadar mevcut mühendislik öğrencilerinin THY ve Kredi Yurtlar kurumu desteği ile Türkiye’ye getirilip Bahçeşehir Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Laboratuarlarında eğitimlerinin tamamlanması ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) organizasyonu ile Türk Kültürünü ve medeniyetini tanımalarını sağlayacak seminer ve kültür gezileri yapılması.

–         Fizibilitesi yapılan Mühendislik Fakültesi laboratuarlarının kurulması için Türkiye’de gerek devlet gerekse özel sektör kurumlarıyla görüşülüp kaynak planlaması yapılarak en kısa süre içinde kurulmasının  sağlanması.

–         BAU Tıp Fakültesi hocalarının belli periyotlarla Cibuti’ye gidip ihtiyaç duyulan alanlarda ücretsiz ameliyatlar yapması.

–         Mühendislik Fakültesi öğrencilerine Türkçe dersi konulmasının sağlanması.

–         Cibuti Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  mezunlarından bölüm birincilerine  her yıl BAU tarafından Yüksek Lisans Eğitim bursu sağlanması.

–         BAU ve Cibuti Üniversitesi “Ortak Yüksek Lisans ve Doktora Programları”nın kurulması.

–         Yapılacak ortak çalışmalar sonucunda Mühendislik Fakültesi’nin “Türk-Cibuti Teknik Üniversite”sine  dönüştürülmesinin sağlanması.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor