Enver Yücel Vatikan’da Papa ile Görüştü

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedict ile Vatikan’da bir araya geldi. Yücel Papa’ya, BAU kültür yayınları arasında yer alan “Gizli Belgeler Işıgı Altında Türkiye ile Vatikan Diplomatik İlişkilere Doğru” adlı kitabı hediye etti. 

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Vatikan’da gerçekleştirilecek Itri anma tören ve konserleri için Roma’da bulunan Enver Yücel, Türkiye’nin son dönemde dünya barışına sağladığı katkılar ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin Medeniyet Araştırmaları alanında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Papa’ya bilgi verdi.Enver Yücel, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi’nin imza attığı belgesel, araştırma ve kitapları da Papa’ya sundu.

 

Enver Yücel’in Papa ile görüşmesi Vatikan’ın Resmi Gazetesi  L’Ossevatore Romano‘da yayınlandı. Yazıda Galata Sen Piyer Hanı’nda yapılacak olan Türkiye – Vatikan Araştırmaları Merkezi‘nden de bahsediliyor.

Gazeteyi görmek için tıklayınız

 

Görüşmede “Bahçeşehir Üniversitesi olarak barışa, medeniyetlerin ittifakına destek ve katkı sağlamak adına pek çok alanda çalışmalar yürütüyoruz.” diyen Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan ve Türkiye Katolik Reisler Kurulu’nun resmi tarihçisi ve kültür ataşesi Rinaldo Marmara tarafından kaleme alınan Gizli Belgeler Işığı Altında Türkiye ile Vatikan Diplomatik İlişkilere Doğru adlı kitabı da Papa’ya sundu.

PAPA’YA AYASOFYA’DAN HEDİYE

Dünya barışının ve medeniyetler arası ittifakın uluslararası ilişkilerin olumlu yönde gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Enver Yücel Papa’ya ayrıca manevi değeri son derece yüksek olan bir hediye daha takdim etti. Ayasofya’da yer alan ve Müslümanlığı temsil eden sütunlardan birini Papa’ya sunan Enver Yücel, İstanbul Galata’da yer alan St. Pierre Han’ın aslına uygun olarak restore edileceği bilgisini de verdi. Bahçeşehir Üniversitesi St. Pierre Han’ı bir kültür merkezine çevirerek kuracağı geniş kütüphane ile tarihçi ve araştırmacılara ortak çalışma yapma imkanı sunacak. Papa 16. Benedict ile yapılan görüşmeye Vatikan‘ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello da katıldı. Görüşmelerin sonunda “Vatikan – Türkiye İlişkileri Araştırma Merkezi” kurulmasına karar verildi.

 


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor