“Global Eğitime Katkı” Ödülü Enver Yücel’in

İtalya’nın Başkenti Roma’da bulunan Sapienza Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 5. Dünya Eğitim Bilimler Konferansı çerçevesinde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, ‘Global Eğitime Katkı’ ödülüne layık görüldü.

Dünyanın 68 ülkesinden 1200 akademisyenin katıldığı ve ‘Yaşam Boyu Öğrenme’ ana temalı 5. Dünya Eğitim Bilimleri Konferansı’na eğitim bilimci, araştırmacı, uzman, yönetici, öğrenci ve birçok sivil toplum kuruluşu üyeleri biraraya gelerek bilim, eğitim ve öğretim alanındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye’de ve dünyada eğitim alanında yaptığı yatırım ve atılımlar nedeniyle Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, ‘Global Eğitime Katkı’ ödülüne layık görüldü. Ödülünü T.C. Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy’un elinden alan Yücel, “Avrupa’daki krize rağmen yapılan bu eğitim konferansı oldukça önemli. Türkiye, ekonomik krizlere alışık bir ülke. Ama bizler, bu kriz ortamında hiçbir zaman eğitimde kesinti yapmadık. Aksine daha çok yatırım yaptık. Çünkü ekonomik krizin çözümü de eğitim kanalıyla olur. Bu yüzden dünya vatandaşlığı müfredatının yapılması gerektiğini belirten Enver Yücel, “Aksi bir anlayış olursa ülkesini de insanlarını da dünyaya kapatmış olacaktır” dedi.

ROMA’DA YENİ BİR MERKEZ AÇILIYOR

Sadece sınıflarda ve amfilerde yapılan eğitim geleneğini sonlandırmak değil, aynı zamanda dünyanın birçok farklı ülkesine gönderilen öğrencilerin gittikleri yerlerde yeni tecrübeler edinmesini istediklerini belirten Enver Yücel, “Dünyanın birçok ülkesinde yeni merkezler veya kampüsler açıyoruz. Berlin’in ardından şimdi de Roma’da yeni bir merkez açıyoruz. Dizayn ve tasarım anlamında oldukça büyük önem taşıyan bu kentte bir merkezimizin olması eğitim anlamında oldukça önemli bir adım” dedi.

Öğrencilerin en az bir eğitim-öğretim dönemini Roma’da geçirmelerini istediklerini belirten Enver Yücel, “Şu an görüştüğümüz bir üniversiteyle yaptığımız işbirliği neticesinde, Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir merkezini burada açıyoruz. Burada özellikle tasarım, iletişim, ekonomi ve işletmecilik anlamında bölümlerimiz olacak. Türkiye’den gelen öğretim üyeleri ve Roma’nın diğer üniversitelerinden gelecek öğretim üyeleriyle bir kampüs oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Kampüsüm Dünya anlayışıyla yola çıktıklarının altını çizen Yücel, başka ülkelerde de kampüs ve merkez açma girişimlerinin sürdüğünü,Tunus’ta da bir enstitü kurma girişimleri olduğunu belirtti.


Sayfayı Paylaş

Diğer Haberler

Enver Yücel ‘Evrensel 50 İş İnsanı Listesine’ Girdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, tek eğitimci olarak Türkiye’dek...

BAU Global Bünyesindeki Berlin International Üniversitesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

8 yıl önce kurulan Berlin International Üniversitesi’nde bu yıl altıncı kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Alman Eğitim Senatosu’ndan alınan akreditasyonlarla 97 farklı...

BAU ve HUAWEİ İş Birliği Cloud Hizmeti ile Bir Adım Daha Genişliyor

Huawei’in her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerden biri olan “Huawei Connect”, bu sene 17 Ekim tarihinde Paris’te gerçekleşti. ‘Unleash Digital’ temasıyla d...

INSTAGRAM

Hakkında

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor.

Enver Yücel'e Sor